Nyitó oldal

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018-ban január 24-27 között kerül megrendezésre!


AGROmashEXPO - AgrárgépShow 2017

Bővülő mezőgazdaság, növekvő kiállítás

Minden idők egyik legsikeresebb agrárkiállítását zárta 2017 január 28-án a Hungexpo. A Budapesti Vásárközpontban január 25–28. között megrendezett 35. AGROmashEXPO-n és 7. AgrárgépShow-n, valamint a velük egy időben rendezett Magyar Kert és Szőlészet és Pincészet szakkiállításokon a tavalyinál is több látogató és kiállító volt jelen.
Az ország és a kelet-közép-európai térség legjelentősebb agrárkiállítását 45.000 látogató kereste fel. A 350 kiállító (köztük 36 külföldről érkezett) idén is a Vásárközpont teljes területét elfoglalta: 9 pavilonban és a hozzájuk tartozó szabadterületen, összesen csaknem 40 ezer négyzetméteren mutatta be gépeit, fejlesztéseit.
A magyar mezőgazdaság 2010 óta folyamatosan nő, hat év alatt 55 százalékkal bővült, 2016-ban 2620 milliárd forint volt a kibocsátása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a kiállítás megnyitóján. A tárcavezető kiemelte az agrárium a magyar gazdaság motorja, nemcsak átvitt értelemben, hanem valóságosan is, mivel az elmúlt esztendőkben nőtt a gépesítettsége, műszaki színvonala, technológiai szintje. Ebben a fejlődésben nagy szerepe volt a mezőgépgyártásnak és kereskedelemnek, ami az agrárium egyik fontos tartópillére – közölte. Fazekas Sándor úgy ítélte meg, hogy a mezőgépipar és gépkereskedelem idei kilátásai kedvezőek, 2017. a gépgyártók és a kereskedők számára is a növekedés éve lesz. Hozzátette, adottak a feltételek a magyar agrárium további fejlődéséhez, az elmúlt hat év következetes munkája erre jó alapot ad.
Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke a megnyitón elmondta: a mezőgép gyártás és kereskedelem most már évek óta több mint 160 milliárdos piac, és ez idén akár 5 milliárd forinttal bővülhet is.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: a hazai mezőgazdaság kihívásai növekvő szakmai elvárásokat támasztanak a gazdálkodókkal szemben, így mind inkább előtérbe kerül a „gondolkodó – gondoskodó gazda” fogalma, és egyre szembetűnőbb a mezőgazdaságban bekövetkező generációváltás.

Csúcstraktorok a traktorcsúcson

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) tulajdonában lévő AgrárgépShow-n a gyártók és forgalmazók minden eddiginél több traktorújdonságot vonultattak fel. Szinte minden traktorgyártó elhozta legújabb szériáit. Ugyanez a sokszínűség volt jellemző a többi mezőgazdasági nagygépre is: ez eddiginél jóval több és elérhető árú, egyszerűbb kivitelű, de mégis nagy teljesítményű, jó munkaminőségű, korszerű típusok is jelen voltak az AGROmashEXPO-n.
A legnagyobbaktól a legkisebbekig input, gépesítés és logisztika témában széles választékkal mutatkoztak be a cégek. A gépek mellett jelen voltak a speciális szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások.  A vetőmagokat és egyéb szaporító anyagokat, növényvédő szereket, műtrágyákat, kártevő mentesítő anyagokat bemutató kiállítók mellett a tavalyinál is többen voltak itt az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében.
Idén ismét önálló sátorban mutatta be az Agrármarketing Centrum a fejlesztési és piaci lehetőségeket, a szakmai újdonságokat.

Találkozott a szakma

Idén is változatos szakmai programok várták az AGROmashEXPO látogatóit. A kiállítás négy napja alatt lehetőség volt a véleménycserére, a legfrissebb újdonságok megismerésére, az állami döntéshozók, a döntés előkészítők és a piaci szereplők találkozására. A kiállítás szervezésében partnerként közreműködő szervezetek, szerkesztőségek által rendezett találkozók, fórumok mindegyike telt házas volt. Különösen nagy siker volt a MezőgépÉSZek verseny döntője (a MEGFOSZ és az Agro Napló szervezésében). Ezen mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok közönség előtt mérték össze tudásukat. A fődíjat – a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából egy tanulmányutat a párizsi SIMA kiállításra – az 5. ütem Hajdúböszörmény csapata nyerte.

A HAZAI és NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJ pályázatra ismételten nagy volt az érdeklődés. A pályázatra 37 pályamű érkezett. A kétfordulós elbírálás után a zsűri 4 Termékfejlesztési Nagydíjat és 9 Különdíjat ítélt oda. A díjakat a kiállítás ünnepélyes megnyitóján adták át. A nyertesek listáját elolvashatják ide kattintva elolvashatják.


Kiállítói hírek

Az AGROmashExpo legnagyobb kiállítója, az Axiál csupa "legeket" hoz el a kiállításra. A D pavilonban 20 márka 90 típusát helyezik el és naponta kétszer, 11.00 és 13.30-as kezdettel gépbemutatót tartanak Winkler Róberttel, a Totalcar műsorvezetőjével. További infók itt.


Magyarország agráripari csúcsrendezvénye

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítások 2017-ben január 25-28. között várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

2017-ben is megtelik a teljes Vásárközpont kiállítóval. A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piaci szereplők színe-java megjelenik január végén az AgrárgépShow keretein belül. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) újdonságait mutatják be, köztük több Hannoverben díjazott gépet.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Az agrár-szakkiállításokkal ezúttal is egy időben kerülnek megrendezésre a MAGYAR KERT és a SZŐLÉSZET – PINCÉSZET szakkiállítások.

A kiállításokat szakmai partnereinek köszönhetően színvonalas előadások kísérik, melyek választ adhatnak az ágazatot érintő aktuális kérdésekre, problémákra.

A 2017-re ismételten kiírásra került a HAZAI és NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESTÉSI DÍJ pályázata, melyre a kiállítók november végéig adhatták be pályázati anyagaikat. A szakemberekből álló zsűri január elején döntött a díjak odaítéléséről, melyeket az ünnepélyes megnyitó keretében adnak majd át a nyertes cégeknek. A díjazottak listáját itt tekintheti meg.

Minden adott tehát ahhoz, hogy 2017-ban is sikeres rendezvény várja a kiállítókat és látogatókat: 9 pavilonban, összesen 38.000 négyzetméteren, vagyis a Budapesti Vásárközpont teljes területén találnak majd érdekes és szakmailag hasznos programot, újdonságot az érdeklődők.

Lentebb elolvashatja a tavalyi év összefoglalóját és megtekintheti a kiállításról készült videó összefoglalást.


AGROmashExpo - AgrárgépShow 2016 összefoglaló

Hatalmas siker volt a hazai agráripar csúcsrendezvénye, melyre idén rekordszámú látogató érkezett!

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A teljes Vásárközpont, vagyis 9 pavilon és a hozzájuk tartozó szabadterület, tehát 38 ezer négyzetméter telt meg kiállítóval. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondta el ünnepi beszédét. A kiállítás magas szakmai színvonalát mutatta, hogy idén a Termékversenyére érkezett 45 (rekordszámú) nevezés közül 15 pályázat részesült Nagydíjban vagy Különdíjban a szakmai zsűri döntése alapján. A nyertesek a megnyitón vehették át a díjakat és az okleveleket.

A kiállításokat szakmai partnereinknek köszönhetően minden nap színvonalas előadások, workshopok, konferenciák kísérték, melyek választ adhattak az ágazatot érintő aktuális kérdésekre, problémákra, bemutatták a trendeket, egyes megoldások gyakorlatban történő alkalmazását, fejlesztési lehetőségeket.
Nagy sikert aratott többek között:

  • a Gabonatermesztők Országos Szövetségének napja - kiemelt téma az agrárgazdaság jelenlegi helyzete, illetve a 2016-ban várható termelői kihívások és lehetőségek
  • az „Innovációs és fejlesztési lehetőségek a magyar agrár- és élelmiszergazdaságban” konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében
  • az Agroinform.hu által szervezett IV. online marketing konferencia
  • a Magyar Mezőgazdaság Agrármarketing- és Média Napja
  • az FM és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának „Gazda Fórum” elnevezésű programja
  • a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézete és a GTE Mezőgépipari Szakosztályának előadásai

A gazdag szakmai program mellett a kiállítás idén is főleg az üzletkötésről szólt. Kiállítóink visszajelzései alapján a rendezvények ideje alatt számos üzlet köttetett, élénk volt az érdeklődés a bemutatott gépek, technológiák, szolgáltatások iránt.

Tekintse meg videó összeállításunkat az előző kiállításokról!