Teltházas agrárkiállítások

Az AGROmashEXPO és Agrárgépshow 2018-ban január 24-27 között kerül megrendezésre!


AGROmashEXPO - AgrárgépShow 2017

Bővülő mezőgazdaság, növekvő kiállítás

Minden idők egyik legsikeresebb agrárkiállítását zárta 2017 január 28-án a Hungexpo. A Budapesti Vásárközpontban január 25–28. között megrendezett 35. AGROmashEXPO-n és 7. AgrárgépShow-n, valamint a velük egy időben rendezett Magyar Kert és Szőlészet és Pincészet szakkiállításokon a tavalyinál is több látogató és kiállító volt jelen.
Az ország és a kelet-közép-európai térség legjelentősebb agrárkiállítását 45.000 látogató kereste fel. A 350 kiállító (köztük 36 külföldről érkezett) idén is a Vásárközpont teljes területét elfoglalta: 9 pavilonban és a hozzájuk tartozó szabadterületen, összesen csaknem 40 ezer négyzetméteren mutatta be gépeit, fejlesztéseit.
A magyar mezőgazdaság 2010 óta folyamatosan nő, hat év alatt 55 százalékkal bővült, 2016-ban 2620 milliárd forint volt a kibocsátása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a kiállítás megnyitóján. A tárcavezető kiemelte az agrárium a magyar gazdaság motorja, nemcsak átvitt értelemben, hanem valóságosan is, mivel az elmúlt esztendőkben nőtt a gépesítettsége, műszaki színvonala, technológiai szintje. Ebben a fejlődésben nagy szerepe volt a mezőgépgyártásnak és kereskedelemnek, ami az agrárium egyik fontos tartópillére – közölte. Fazekas Sándor úgy ítélte meg, hogy a mezőgépipar és gépkereskedelem idei kilátásai kedvezőek, 2017. a gépgyártók és a kereskedők számára is a növekedés éve lesz. Hozzátette, adottak a feltételek a magyar agrárium további fejlődéséhez, az elmúlt hat év következetes munkája erre jó alapot ad.
Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke a megnyitón elmondta: a mezőgép gyártás és kereskedelem most már évek óta több mint 160 milliárdos piac, és ez idén akár 5 milliárd forinttal bővülhet is.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: a hazai mezőgazdaság kihívásai növekvő szakmai elvárásokat támasztanak a gazdálkodókkal szemben, így mind inkább előtérbe kerül a „gondolkodó – gondoskodó gazda” fogalma, és egyre szembetűnőbb a mezőgazdaságban bekövetkező generációváltás.

Csúcstraktorok a traktorcsúcson

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) tulajdonában lévő AgrárgépShow-n a gyártók és forgalmazók minden eddiginél több traktorújdonságot vonultattak fel. Szinte minden traktorgyártó elhozta legújabb szériáit. Ugyanez a sokszínűség volt jellemző a többi mezőgazdasági nagygépre is: ez eddiginél jóval több és elérhető árú, egyszerűbb kivitelű, de mégis nagy teljesítményű, jó munkaminőségű, korszerű típusok is jelen voltak az AGROmashEXPO-n.
A legnagyobbaktól a legkisebbekig input, gépesítés és logisztika témában széles választékkal mutatkoztak be a cégek. A gépek mellett jelen voltak a speciális szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások.  A vetőmagokat és egyéb szaporító anyagokat, növényvédő szereket, műtrágyákat, kártevő mentesítő anyagokat bemutató kiállítók mellett a tavalyinál is többen voltak itt az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében.
Idén ismét önálló sátorban mutatta be az Agrármarketing Centrum a fejlesztési és piaci lehetőségeket, a szakmai újdonságokat.

Találkozott a szakma

Idén is változatos szakmai programok várták az AGROmashEXPO látogatóit. A kiállítás négy napja alatt lehetőség volt a véleménycserére, a legfrissebb újdonságok megismerésére, az állami döntéshozók, a döntés előkészítők és a piaci szereplők találkozására. A kiállítás szervezésében partnerként közreműködő szervezetek, szerkesztőségek által rendezett találkozók, fórumok mindegyike telt házas volt. Különösen nagy siker volt a MezőgépÉSZek verseny döntője (a MEGFOSZ és az Agro Napló szervezésében). Ezen mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok közönség előtt mérték össze tudásukat. A fődíjat – a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából egy tanulmányutat a párizsi SIMA kiállításra – az 5. ütem Hajdúböszörmény csapata nyerte.

A HAZAI és NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJ pályázatra ismételten nagy volt az érdeklődés. A pályázatra 37 pályamű érkezett. A kétfordulós elbírálás után a zsűri 4 Termékfejlesztési Nagydíjat és 9 Különdíjat ítélt oda. A díjakat a kiállítás ünnepélyes megnyitóján adták át. A nyertesek listáját elolvashatják ide kattintva elolvashatják.


Kiállítói hírek

Az AGROmashExpo legnagyobb kiállítója, az Axiál csupa "legeket" hoz el a kiállításra. A D pavilonban 20 márka 90 típusát helyezik el és naponta kétszer, 11.00 és 13.30-as kezdettel gépbemutatót tartanak Winkler Róberttel, a Totalcar műsorvezetőjével. További infók itt.


AGROmashExpo - AgrárgépShow 2017

Január 25-28. között ismét teltházzal várja a látogatókat az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont teljes területét megtöltő kiállításokon több mint 300 kiállító 38.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait, így a lehető legszélesebb kínálat várja majd a látogatókat. Kellő áttekintést kapnak a hazai mezőgazdasági géppiac, input és logisztika kínálatáról, és így a legjobb vásárlási döntést tudják majd meghozni. Az agrárium legnagyobb hazai kiállításához ezúttal is csatlakozik a MAGYAR KERT (parkok, kertek fenntartásának gépei, eszközei) valamint a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET (borászati technológia szakkiállítása).

Vásárolja meg jegyét ONLINE!

Kerülje el a helyszíni sorban állást! Ha online regisztrál, és bankkártyával kifizeti jegyét, akkor kedvezőbb áron: 3.900 Ft helyett 1.900 Ft-ért veheti meg napijegyét a kiállításra!  Csak kattintson IDE és máris megteheti.

35 éves az AGROmashEXPO, 50 éves a HUNGEXPO

Az AGROmashEXPO-t immár 35. alkalommal szervezi a 2017-ben 50 éves évfordulóját ünneplő HUNGEXPO Zrt. A jubiláló kiállítás 1973 óta a hazai legrangosabb és külföldön is a legismertebb és egyúttal nemzetközileg is elismert magyar mezőgazdasági szakkiállítás. Kezdetben kétévente, majd a piaci igényekhez igazodva évente került megrendezésre január végén, a mezőgazdasági szezon holt idejében, így biztosítva a szakembereknek, a gazdáknak a kínálat felmérését vásárlási döntéseik előtt. Eleinte főként a szabad területen vonultak fel a traktorok, mígnem a 90-es évektől kizárólag fedett területen, így az időjárás viszontagságaitól mentes, kulturált körülmények várják a kiállítókat és látogatókat.

Agráripari seregszemle

A MEGFOSZ tulajdonában lévő AgrárgépShow csatlakozásával napjainkra az AGROmashEXPO az agrárágazat csúcsrendezvényévé vált. Itt jelen vannak a piacvezető cégek, márkák ugyanúgy, mint a kisebb vállalkozások, speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek. Nem csupán a mezőgazdasági gépek terén nyújt lehetőséget a legszélesebb kínálat áttekintésére, de a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, és az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg. A kiállítók listáját ide kattintva tekintheti meg.
Ezen a kiállításon láthatóak a hazai gépgyártás újdonságai is, melyet a MEGOSZ összefogásával egy kollektív megjelenés keretében tekinthetnek meg a látogatók. A forgalmazók nagy nemzetközi márkák újdonságait mutatják be, köztük több díjazott gépet, mely Magyarországon itt látható először a nagyszabású külföldi kiállítások után.
2017-ben ismét egy önálló sátorban jelenik meg az Agrármarketing Centrum, bemutatva a fejlesztési és piaci lehetőségeket, a szakmai újdonságokat.

Programok, Nemzetközi Termékfejlesztési Díj

A kiállítások szakmai partnereinek köszönhetően színvonalas előadások gondoskodnak arról, hogy ne csak a termékek, szolgáltatások, hanem a legaktuálisabb kérdésekre, problémákra adott válaszok is elérhetőek legyenek a látogatók számára. A programokról bővebben itt olvashat.

A HAZAI és NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJ pályázatra ismételten nagy volt az érdeklődés a kiállítók részéről. Ezúttal 4 Termékfejlesztési Nagydíjat és 10 Különdíjat ítélt oda a szakemberekből álló zsűri. A díjak átadására a kiállításon, az ünnepélyes megnyitó keretében kerül sor. A díjazottak listáját ide kattintva tekintheti meg, így a rendezvényen már célzottan keresheti a kiállítók között a díjazott termékeket.

Az online jegyvásárlásnak köszönhetően könnyebben, gyorsabban juthat be a kiállításra. Ide kattintva megveheti jegyét.

Lentebb elolvashatja a tavalyi év összefoglalóját és megtekintheti a kiállításról készült videó összefoglalást.


AGROmashExpo - AgrárgépShow 2016 összefoglaló

Hatalmas siker volt a hazai agráripar csúcsrendezvénye, melyre idén rekordszámú látogató érkezett!

A 2016. évi kiállításcsokor számokban:

  • 316 kiállító
  • 37 600 m2
  • 45 000 látogató

Január 27-én nyitotta meg kapuit társrendezvényeivel együtt a 34. AGROmashEXPO és a 6. AgrárgépShow, ahol a tavalyinál is több, 18 ország 350 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait. A teljes Vásárközpont, vagyis 9 pavilon és a hozzájuk tartozó szabadterület, tehát 38 ezer négyzetméter telt meg kiállítóval. A magyar és külföldi piaci szereplők színe-java megjelent az agrár-kiállítási csokron. A több ezer mezőgazdasági gépet, köztük 260 traktort felvonultató eseményre minden idők legtöbb látogatója, több mint 45.000 ember volt kíváncsi.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondta el ünnepi beszédét. A kiállítás magas szakmai színvonalát mutatta, hogy idén a Termékversenyére érkezett 45 (rekordszámú) nevezés közül 15 pályázat részesült Nagydíjban vagy Különdíjban a szakmai zsűri döntése alapján. A nyertesek a megnyitón vehették át a díjakat és az okleveleket.

A kiállításokat szakmai partnereinknek köszönhetően minden nap színvonalas előadások, workshopok, konferenciák kísérték, melyek választ adhattak az ágazatot érintő aktuális kérdésekre, problémákra, bemutatták a trendeket, egyes megoldások gyakorlatban történő alkalmazását, fejlesztési lehetőségeket.
Nagy sikert aratott többek között:

  • a Gabonatermesztők Országos Szövetségének napja - kiemelt téma az agrárgazdaság jelenlegi helyzete, illetve a 2016-ban várható termelői kihívások és lehetőségek
  • az „Innovációs és fejlesztési lehetőségek a magyar agrár- és élelmiszergazdaságban” konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében
  • az Agroinform.hu által szervezett IV. online marketing konferencia
  • a Magyar Mezőgazdaság Agrármarketing- és Média Napja
  • az FM és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának „Gazda Fórum” elnevezésű programja
  • a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézete és a GTE Mezőgépipari Szakosztályának előadásai

A gazdag szakmai program mellett a kiállítás idén is főleg az üzletkötésről szólt. Kiállítóink visszajelzései alapján a rendezvények ideje alatt számos üzlet köttetett, élénk volt az érdeklődés a bemutatott gépek, technológiák, szolgáltatások iránt.

Tekintse meg videó összeállításunkat az előző kiállításokról!