Termékverseny 2021

Termékverseny 2021

Lezárult a 2021. évi virtuális AGROmashEXPO Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben a zsűri két Hazai díjat ítélt oda a pályázóknak.

A pályázatok értékelése két fordulóban történt: első körben a zsűri tagjai a www.termekfejlesztesidij.hu oldalon értékelték a pályaműveket. A végső döntés pedig a virtuális térben, a zsűritagok személyes részvételével megtartott, széleskörű szakmai vitákat sem nélkülöző fórumon született meg.

DÍJAZOTTAK

NAGYDÍJ

Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat az: Axiál Kft. – mAXI-MAP elnevezésű, egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szoftver szolgáltatása nyerte, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja.

Axiál Kft. – mAXI-MAP

A mAXI-MAP egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szoftver szolgáltatás, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja. 

Térképező modulja a precíziós gazdálkodási adatok gyors, egyszerű térképezését teszi lehetővé, és képet ad a táblák heterogenitásáról, valamint lehetőséget ad különböző térképek hatékony vizuális összehasonlítására. Ide a GPS monitorokból érkező adatok mellett a precíziós gazdálkodáshoz egyéb adatok – zónatérképek, talajlabor adatok – is feltölthetőek.

Kattintson a képekre a nagyobb méretért!

A Tervező modul helyspecifikus műtrágyázási tervek készítését és menedzselését teszi lehetővé, minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben. Egy varázsló felületen végig haladva pillanatok alatt elkészíthetőek a helyspecifikus műtrágyázási tervek, melyek a legáltalánosabban használt formátumokba exportálhatóak.

A harmadik, Monitoring modul műholdas távérzékelésből származó folyamatosan frissülő információkat szolgáltat az időjárásról, a talajról és a növényzetről.

A mAXI-MAP szoftverről további információk találhatóak írott anyagként illetve videó formájában az alábbi linkeken:

KÜLÖNDÍJ

A Hazai Termékfejlesztési Különdíjat pedig a: DryerDoctor Kft. – Komplex DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítás teljes technológiai folyamatára című pályázata kapta

DryerDoctor Kft.- Komplex DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítás teljes technológiai folyamatára

A korábbi években az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. szárítási folyamat optimalizálási csomagja már sikert aratott, azonban a szolgáltatás bővítése és a cégforma megváltoztatása egyaránt szükségszerűvé vált. Az elsőt a vevői igények hívták életre, míg a cégforma változtatást a fiatalítás, a generációváltásra való felkészülés indokolta. A tulajdonosok ugyanazok, sőt a cél sem változott. Célunk, hogy partnereink a következő évtizedekben is a legjobb döntésként értékeljék a közös munkát a DryerDoctor Kft. fiatal szakembereivel és saját hasznukra fordíthassák a cégben felhalmozott speciális tudást. Mondta Speiser Ferenc a DryerDoctor Kft. ügyvezető igazgatója.

A szárítózóna jellemzőinek digitális feltérképezése jelenti a kiindulópontot, azaz a diagnosztikai területet. A „gyógyítás” pedig az eközben felderített, eltéréseket okozó tényezők műszaki elhárítása, a DryerDoctor szolgáltatás keretében zajlik.

A három DryerDoctor:
Dr. Speiser Ferenc Péter, Speiser Ferenc és Speiser Gábor

Az újdonság, hogy a közelmúltban bevezetett komplex DryerDoctor szolgáltatásban a szárítási folyamat optimalizálása mellett, a teljes technológiára kiterjesztettük a folyamatot. A mérési adatok értékelése során rengeteg kiaknázható tartalékot találtunk, ami a partnerek kiadásainak jelentős csökkenéséhez, vagy az üzem teljesítményének növekedéséhez járulhat hozzá. Gyakran találkozunk egymáshoz teljesítményben nem illeszkedő, energiapazarló, az összteljesítményre vonatkoztatva fékező hatású kiszolgáló gépekkel, ami a szárítóüzem hatékonyságát nagymértékben rontja. Mivel az elmúlt évek során a vízelvonási folyamat sikeres optimalizálásával a partnereink bizalmát elnyertük, az elért sikerek láttán logikus lépésnek tűnt részükről, hogy a teljes technológia diagnosztizálását és a precíziós, vagyis adatalapú illesztését is kérték.

A szárítási folyamat és a technológia teljes egészét komplexen vizsgálva, ezt a magas energiaigényű folyamatot optimalizálva érhetjük el a legjobb eredményt, a fenntarthatóság támogatásában.

Bővebben: www.preciziosszaritas.hu