A Portfolio Csoport
Agrárgazdasági Fóruma

Szervező: Portfolio Csoport
Időpont: 2022. január 28., péntek
Helyszín: G pavilon, Fórum színpad

Uniós Közös Agrárpolitika: nagy változások előtt 

Több ezermilliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás felhasználását határozza meg az a stratégiai tervnek nevezett dokumentum, amelyet az Agrárminisztérium tavaly év végén nyújtott be Brüsszelnek. A terv idei jóváhagyására szükség van ahhoz, hogy Magyarország az agrárgazdasági szereplőknek 2023-tól is kifizethesse a nekik járó támogatásokat az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP) keretei között. A várható új feltételrendszer egyik legmarkánsabb változása az lesz, hogy a gazdálkodóknak a fenntarthatóság érdekében az eddigieknél jóval több „zöld követelménynek” kell eleget tenniük ahhoz, hogy támogatásokhoz jussanak. A Portfolio Csoport kerekasztal-beszélgetése azt tekinti át, melyek lesznek azok a legfontosabb feltételek, amelyeket az ágazat résztvevőinek az új KAP-ban teljesíteniük kell. Emellett a fórumon szó lesz a Magyar Államkincstár 2021-es agrár- és vidékfejlesztési támogatási kifizetéseiről, illetve a 2022-es kifizetési tervekről is. 

11:00-11:15 A Magyar Államkincstár agrár- és vidékfejlesztési támogatási kifizetései 2021-ben – Kifizetési tervek 2022-ben
Előadó: Ignácz Balázs, igazgató, Magyar Államkincstár

11:15-12:00 Kerekasztal-beszélgetés: Most sok ezermilliárd forint a tét – Hogyan juthatunk agrártámogatásokhoz 2023-tól?

Beszélgetés résztvevői:

  • Ignácz Balázs, igazgató, Magyar Államkincstár
  • Jakab István, elnök, Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége
  • Madarász István osztályvezető, Agrárminisztérium
  • Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara