AGROmashEXPO - HUNGEXPO

Véget ért a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás

Találkozzunk jövőre is 2024. január 24-27. között!

Sikeres kiállítást zárt az AGROmashEXPO és AgrárgépShow!

7 pavilon 300 kiállító 36.000 négyzetméteren

Véget ért minden idők legnagyobb AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítók és látogatók is rendkívül sikeresnek értékelték rendezvényt, amelyre a négy nap alatt negyvennégy ezren voltak kíváncsiak.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb kiállításon találkoztak a hazai és nemzetközi agrárium legfontosabb szereplői: gyártók és felhasználók, agrárgazdasági szakemberek, jogalkotók és a laikus érdeklődők a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói mutatkoztak be a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fórumán.

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow négy napján két színpadon számos színvonalas szakmai programon vehettek részt az érdeklődők. A robotika legizgalmasabb fejlesztéseit mutatta be a PREGA AgRobot Show, amely idén si óriási sikert aratott. Sokan vettek részt a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon, valamint a Portfolio kerekasztal beszélgetésein.

A részvevő kiállítók szinte kivétel nélkül a korábbi éveknél nagyobb vásárlói kedvről számoltak be. Nőtt az üzletkötések száma, és a nehézségek ellenére pozitív hangulat uralkodott a kiállításon.

Bővebben: ITT

Miért érdemes részt venni az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n?.

Interjú Feldman Zsolttal

Tekintse meg a programokat!

Kattintson a kiállítói listáért!

Élje át újra 2022 legjobb pillanatait!


Utazzon kedvezményesen

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2023. január 25-28. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra az utazók részére 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a teljes árú menetjegyek árából a Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Kelenföld állomásokra.

Különböző InterCity vonatmegállítások biztosításával szeretnénk elősegíteni, hogy minél több látogató számára könnyen és gyorsan megközelíthető legyen a rendezvény. A terület mellett elhaladó vasútvonalon a Kőbánya-Felső megállónál történő extra vonatmegállítások lehetővé teszik, hogy a vonatról leszállva, kényelmesen átsétálva be lehet lépni a III-as kapunál található fogadócsarnokon keresztül.Visszatekintés a 2022-es AGROmashEXPO-ra, találkozzunk 2023-ban is!

Véget ért a 2022-es év első, nagyszabású kiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Bár az idei 40. AGROmashEXPO látogató száma – a járványhelyzet miatt – elmaradt a megszokottól, a csaknem 200 elégedett kiállító és a tizenötezer látogató igazolta a szervezők döntését, hogy itt volt az ideje visszatérni a virtuális világból a valódi kiállítói térbe.

Több évtizedes hagyományt tört meg a világot és benne a világgazdaságot átformáló járványhelyzet 2021-ben, amikor az év első kiállítását, a magyar agrárium legjelentősebb találkozóját csak virtuális térben rendezhette meg a Hungexpo. A szervezők szerint ezért is volt különösen fontos az idei rendezvény.

Kiállítóink nagyobb része észrevette azt, hogy a járvány ugyan bezárt egy ajtót, de kinyitott egy másikat. Vagy mondjuk úgy: voltak olyan bátrak, hogy a korlátozások figyelembevételével, okosan a körülményekhez illesztve a megjelenést, újfent teljes fegyverzettel jelenjenek meg ügyfeleik és partnereik előtt.” Így fogalmazott a kiállítás megnyitóján Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Hozzátette: a Hungexpo tavaly zárult megújulása teszi lehetővé, hogy a jövőben a korábbinál kétszer nagyobb kiállítási területen fogadják a kiállítókat.

A kiállítók többsége is igazolta a szervezők döntését.

„Nagy várakozással voltunk a kiállítás látogatottságát illetően. Vajon eljönnek-e a gazdálkodók? Az eltel négy nap tapasztalat alapján már elmondhatjuk, hogy pozitív élményünk volt ezzel kapcsolatban. Igaz, hogy kevesebb látogató volt az előző kiállításokhoz képest, de akik eljöttek azok érdeklődőek voltak, és sokan ajánlatkéréssel fordultak a kollégák felé. Biztos vagyok benne, hogy konkrét vásárlások is realizálódnak majd. Visszatekintve is jó ötlet, hogy eljöttünk” – mondta Hatala László, a DM-Ker Nyrt. munkatársa.

Reinhardt Kappis, a kiállításon részt vevő osztrák FrigorTec GmbH üzletkötési igazgatója azt emelte, ki, hogy az AGROmashEXPO kiállítóinak széles spektruma és a nemzetközi látogatók nagy száma miatt döntöttek a részvétel mellett, és a mostani négy nap után úgy látják: jövőre biztosan visszatérnek Budapestre.

Az idei kiállítás egyik slágere a martonvásári Marton Genetics standja volt. A formabontó kiállítással, köztük egy valódi űrhajóval és az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan részévételével azt mutatták be, hogy a hazai agrárium és a hozzákapcsolódó innovációk, szabadalmak sok tekintetben az űrtechnológiáját képviselik. „A lehető legjobb döntést hozta a cégcsoportunk amikor a 40. AGROmashEXPO-n való részvétel mellett döntött. Támogatva ezzel a rendezvény sikerességét, úgy, hogy a cégcsoport ideológiájának megfelelő irányvonalak maximális képviselete mellett legyen jelen a kiállításon. Rendezvényen való részvételünk maximálisan hozta a tervezést, kivitelezést megelőzően megfogalmazott célok megvalósulását” – jelentette ki Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics Kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára a kiállítás megnyitóján elmondta: a hazai agrárium az elmúlt években elkezdett érdemben felzárkózni versenytársaihoz. „Ezt jelzi az is, hogy míg 2010-ben 41 százalékát érte el az EU átlagos termelékenységének, mára 66 százalékra javította azt. Nyertese lehet a következő éveknek, amelyet történelmi jelentőségű források alapoznak meg. A háromszorosára emelkedett vidékfejlesztési támogatások új dimenziókat nyitottak meg a gazdálkodók előtt” – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a 2023-mal kezdődő évek támogatási stratégiájában továbbra is előnyt élveznek a fejlesztések, a digitális megoldásokat támogató pályázatok.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerint az agrártechnológia fejlődése rendkívüli, főképp azzal összehasonlítva, hogy a gazdálkodók évszázadokon át szinte ugyanazt a tudást adták át nemzedékről nemzedékre. Győrffy Balázs hozzátette, hogy a kamara fontos feladatának tekinti az újítások megismertetését a termelőkkel, hogy javíthassák a termelékenységüket, és ezzel egyre nagyobb jövedelmet érhessenek el.


Az Új Mezőgazdasági Magazin Szilvási Krisztina kereskedelmi igazgatóval készített egy rövid interjút a fejlesztéssel és az idei rendezvénnyel kapcsolatban. A videóban látszódik a megújult terület és az impozáns kongresszusi központ is. Érdemes megnézni!